Een wet die witwassen moet voorkomen

 

Bedrijven of personen wassen geld wit of besteden geld aan terroristische activiteiten. Dat moet natuurlijk worden voorkomen. Daarom is er de Wet WWFT. Ben je ondernemer? Dan moet je de Wet ter voorkoming vam witwassen naleven, want de overheid ziet streng toe op de naleving van die wet. Bovendien wil je als ondernemer natuurlijk niet in verband worden gebracht met criminele activiteiten. Ondernemers kunnen hierbij geholpen worden. Er zijn oplossingen op maat ontwikkeld om het naleven van de wet te realiseren. Zo kunnen ondernemers bedrijfsrisico's en reputatieschade voorkomen.

Software om te kunnen voldoen aan de wet

Natuurlijk willen ondernemers graag voldoen aan de eisen die door de wet Wwft worden gesteld. Dit voldoen aan de wet is echter voor iedere onderneming anders. Daarbij spelen zowel de aard van de onderneming als de aard van de klanten een rol. Ondernemers kunnen gebruikmaken van automatiseringssoftware. Die software stelt ondernemers in staat om dossiers aan te maken en om gegevens op te slaan. Bovendien biedt deze software de mogelijkheid om een uiteindelijk belanghebbende te verifiëren en te monitoren voor onbepaalde tijd. Betreft het een eenmalige transactie? Dan wordt die transactie, zoals voorgeschreven is in de wet, 5 jaar lang bewaard.

De wet middels slimme software integreren in het bedrijf

Een ondernemer moet de wet Wwft op de juiste wijze integreren in zijn bedrijf. Zo kan hij voldoen aan zijn verplichting om verdachte of ongebruikelijke transacties te melden. Een ondernemer die verdachte of ongebruikelijke transacties niet meldt loopt het risico op een geldboete, een dwangsom of strafrechtelijke vervolging. Slimme software maakt het voor een ondernemer eenvoudig om de identiteit van zijn klanten vast te stellen. Zo loopt hij dus vrijwel geen risico om zaken te doen met een criminele partij.

Ondernemers kunnen voldoen aan alle vereisten van de wet

Ondernemers kunnen middels een uniek systeem en een handig 10-stappenplan voldoen aan alle vereisten van de Wwft wet. Ondernemers die nieuwsgierig zijn geworden hoe dit voor hun onderneming werkt, kunnen een demo van de software aanvragen. 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.