Asbest verwijderen op een professionele manier

Het verwijderen van asbeste gebeurt niet zomaar. Het is daarom raadzaam om hulp in te huren bij asbestverwijdering. Er zijn bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn en jou goed kunnen adviseren, zodat het niet mis gaat. Deze stof is namelijk gevaarlijk voor de gezondheid van de mens. Laat deze ook niet zomaar in het milieu terechtkomen. Ga er dus voorzichtig mee om.

Hoe moet je het veilig verwijderen?

Het is verstandig om asbest op een veilige manier te verwijderen. Dit is namelijk een levensgevaarlijke en kankerverwekkende stof. Het gevaar zit bij de inademing van asbestvezels. Deze stof wordt al jaren niet meer toegepast in de bouw, maar het komt wel nog steeds voor in gebouwen. Als er dus besloten wordt om deze te verwijderen moet dit onder professionele begeleiding geschieden. Het gaat om jouw eigen veiligheid. Als de verwijdering niet op een deskundige manier geschiedt is de kans om asbestvezels nog jarenlang in te ademen groot. Dit wil jij toch voorkomen?

Professionele hulp

Let op! Niet alle bedrijven mogen dit materiaal verwijderen. Dus huur niet zomaar een sloopbedrijf in, maar zoek een gecertificeerd bedrijf, dat wel toestemming heeft hiervoor. Een speciale inspectieteam houdt de vinger aan de pols en je wilt zeker niet dat je bekeurd wordt, omdat jij je niet aan de regels hebt gehouden. Los van de bekeuring dien jij ook rekening te houden met jouw eigen veiligheid en die van jou buren. Komt asbest voor op een risicovolle plek, laat deze dan op een professionele manier verwijderen zonder dat vezels zich verspreiden.

Regels bij verwijdering

De verwijdering van dit materiaal is een proces. Ten eerste dient er een inventarisatie te worden gemaakt. Dit is wettelijk verplicht. De inventarisatie is een onderzoek om de aanwezigheid vast te stellen. Heb je het materiaal verwijderd dan moet jij het afval ergens kwijt. Ook hiervoor zijn er regels vastgesteld. Handel volgens de regel en voorkom spreiding ervan.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *