Waarom zou je je salarisadministratie uitbesteden?

Heb jij een eigen bedrijf met personeel en zou je graaag minder tijd kwijt zijn aan het doen van je administratie? Dan kun je natuurlijk allereerst je salarisadministratie uitbesteden. Dit is voor veel ondernemers een flinke klus, want er komen ontzettend veel zaken bij kijken. Je kunt dit doen bij diverse accountants, maar ook bij bedrijven die specifiek gericht zijn op het doen van salarisadministratie. Zij maken voor jou een offerte op maat, die afhankelijk is van het aantal mensen dat je in dienst hebt, en nemen vervolgens alle zaken rondom het uitbetalen van de salarissen voor je uit handen. Je salarisadministratie uitbesteden is altijd inclusief mutaties, het maken van jaaropgaven, loonstroken, etc.

Salarisadministratie uitbesteden per werkgever

Je kunt er overigens zelf voor kiezen hoe uitgebreid je je salarisadministratie uitbesteden wilt. Je kunt namelijk een heel klein pakket kiezen waarbij de accountant enkel zorg draagt voor de registratie van de werknemer en de jaaropgaaf. Wil je liever nog minder zelf doen? Dan kun je dat pakket uitbreiden met bijvoorbeeld het maken van loonstroken of de aangifte bij het pensioenfonds. Als laatste kun je er zelfs voor kiezen om je salarisadministratie uitbesteden te laten doen inclusief het daadwerkelijk uitbetalen aan je personeel. Het administratiekantoor doet dan de betalingen van het salaris, en jij krijgt deze allemaal tegelijk op een factuur. Dit is super makkelijk voor als je een hele beknopte administratie wilt en er bovendien zo min mogelijk tijd en gedoe aan kwijt wilt zijn.

Doe waar je zelf goed in bent

Hele sucesvolle zakelui zeggen niet voor niets dat je mensen moet aannemen of zaken moet uitbesteden waar je zelf niet goed in bent. Hoe meer tijd jij overhoudt om aan je passie te besteden (oftewel het doen groeien van je bedrijf), hoe sneller je dat lukt. Je (salaris)- administratie uitbesteden gaat je heel veel tijd schelen, die je vervolgens kunt steken in belangrijkere zaken. Doe jezelf dus een plezier en schakel daar een gespecialiseerd bureau voor in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *