Advocaat personen en familierecht

Soms heb je te maken met een conflict binnen de persoonlijke sfeer. Hierbij kun je denken aan heel uiteenlopende issues. Het kan zijn dat je er zelf niet meer uit komt, in dat geval kun je een beroep doen op een advocaat Personen en familierecht. Deze advocaat zal de zaak beoordelen en zo mogelijk oppakken om tot een goede oplossing te komen.

In welke situaties?

In welke situaties kun je zo'n advocaat personen en familierecht inschakelen? Denk hierbij aan issues met echtscheidingen of een geregistreerd partnerschap. Goed juridisch advies is hierbij van groot belang. Als je een relatie beëindigd en vervolgens gaat scheiden spelen er allerlei financiële belangen mee, vaak draait een van de partners voor bepaalde kosten op, soms zijn er schulden, wie betaalt die af, hoe kom je hier samen uit? Een advocaat kan je hierbij helpen. Soms zijn er kinderen in het spel. Denk dus ook aan zaken als gezag over minderjarige kinderen, alimentatie. Of omgangsregelingen, uithuisplaatsingen en vragen over roze ouderschap. Zoals welke rechten hebben roze ouders (een homo of lesbisch stel met kinderen)?

Wel of geen rechtszaak? 

Mocht het tot een zaak komen dan zal door de advocaat personen- en familierecht eerst bekeken worden of het zonder tussenkomst van de rechter opgelost kan worden. Daarbij moeten de ouders tussen zelfstandig de gemaakte afspreken kunnen naleven als de advocaat weer buiten beeld is. Als het mogelijk is zal eerst geprobeerd worden zonder tussenkomst van een rechter tot overeenstemming te komen. Het is van belang dat zij na afloop verder kunnen met de gemaakte afspraken. Vooral als er kinderen in het spel zijn. Als de partijen er niet uitkomen komt de zaak voor de rechter.

Betrokken en pro-actief

Een advocaat personen- en familierecht probeert altijd voor een betrokken en persoonlijke ondersteuning te zorgen, die pro-actief is. Een advocaat kun je uiteraard voor veel meer zaken inschakelen zoals letselschade, bestuursrecht, incasso, huurrecht enzovoorts. Als je budget de advocaatkosten niet toelaat kun je een toevoeging gefinancierde rechtsbijstand aanvragen. De hulp van een advocaat is zo voor iedereen toegankelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *