Bomen kappen in Dordrecht

Bomen kappen in Dordrecht kun je over laten aan een gecertificeerde European Treeworker. Deze weet alles van bomen en weet precies hoe het kappen in verschillende situaties moet gebeuren. Het is namelijk belangrijk dat dit veilig en verantwoord in zijn werk gaat. Natuurlijk zijn bomen belangrijk voor onze leefomgeving en het opnemen van CO2 maar sommige situaties vragen erom dat bomen gekapt moeten worden. Soms zijn ze zo gegroeid dat ze gevaarlijk zijn geworden. In andere gevallen heeft de boom een ziekte waardoor deze gekapt moet worden. Het kappen wordt gedaan door gebruik te maken van professionele apparatuur. Hierdoor kan de boom op een veilige manier worden weggehaald.

Bomen kappen door een expert

Een boom laten kappen door een expert is belangrijk om het specialistisch werk is. Vaak moet je grote hoogte werken en moeten er allerlei factoren in ogenschouw worden genomen. Bij het kappen moet je er bijvoorbeeld op letten dat er bepaalde zwakke plekken aan de boom zitten waardoor er meer kans is dat deze omvalt. Voordat de boom wordt gekapt, wordt er daarom ook altijd een inspectie uitgevoerd. Op die manier ben je er van verzekerd dat het kappen verantwoord in zijn werk gaat en er met alle factoren rekening wordt gehouden. De boomspecialist kan ook alle resten afvoeren zodat je ook daar geen last meer van hebt.

Bomen kappen en snoeien

In sommige gevallen is het niet nodig om een boom helemaal te kappen maar moet deze gesnoeid worden. Dit wordt gedaan met professioneel materiaal waardoor de boom in goede staat blijft. Overhangende takken of takken die het zicht belemmeren kunnen worden gesnoeid. Er wordt altijd voor gezorgd dat er geen schade wordt toegebracht aan de boom. Verder wordt er rekening gehouden met het feit of de boom qua proporties binnen de leefomgeving past. Door een boom te laten snoeien door een boomexpert weet je zeker dat de gezondheid en de stabiliteit van de boom niet zal worden aangetast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.