Wat is bouwfotografie?

Het vak van fotograaf is breed. De meeste mensen denken al snel aan portretten of bruidsfotografie als iemand vertelt dat hij of zij fotograaf is. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als bouwfotografie? Als jij in de bouw werkt kan bouwfotografie heel behulpzaam zijn, bijvoorbeeld om het eindresultaat mooi in beeld te brengen. Als je mooie foto’s wilt laten maken van je bouwproject heb je een ervaren fotograaf nodig, bij voorkeur iemand die ervaring heeft met bouwfotografie. Een dergelijke fotograaf weet waar hij op moet letten en is het werken op bouwplaatsen gewend. Dat is wel zo prettig, er zijn immers veiligheidsregels waar je aan moet voldoen als je op een bouwplaats wilt zijn.

Wanneer zet je bouwfotografie in?

Je kunt op verschillende momenten kiezen voor bouwfotografie. Als je werkt aan een nieuwbouwproject en je de nieuwe bewoners wilt informeren over de gang van zaken wil je daar het liefst professionele foto’s bij hebben. Een fotograaf die affiniteit heeft met bouwfotografie kan je dan helpen. Of je wilt je bouwbedrijf in de spotlights zetten met een folder of op social media. Ook dan zijn mooie foto’s essentieel. Je kunt daarbij kiezen voor overzichtsfoto’s, foto’s van de bouwplaats met bouwvakkers of het bouwproject dat gereed is. Gelukkig zijn er enkele fotografen in Nederland die bouwprojecten goed in beeld kunnen brengen. De fotograaf maakt professionele foto’s van je bouwproject, in verschillende fases. Zo kan je klant of belangstellende het bouwproject goed volgen.

Portfolio

Hoe weet je nu of een fotograaf de foto’s kan leveren die jij zoekt? Daar kom je achter door met de fotograaf te spreken en zijn of haar portfolio te bekijken. Het portfolio bestaat uit reeds uitgevoerde klussen en geeft doorgaans een goede impressie van het werk van een fotograaf. Als je enthousiast bent geworden over bouwfotografie en je dit wilt laten uitvoeren door de fotograaf in kwestie, is het tijd om je wensen te bespreken. Als de fotograaf weet wat jij voor ogen hebt kan hij of zij snel aan de slag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.